ubuntu one kliens telepítése gentoo linuxra

Cvk/ január 7, 2010/ gentoo, install, linux, telepítés, ubuntu

ubuntu one kliens telepítése gentoo linuxra

Bertrand Lorentz létrehozta és karbantartja a  Gentoo Ubuntu One overlay -t, ami tartalmazza az ubuntu one kliens szükséges ebuildjait immáron mind 32 mind 64 bites gentoo rendszerekhez.

A telepítés viszonylag gyorsan végrehajtható a következő lépésekkel:

Először is ha még nincs, akkor telepítsük a layman programot, ami az ubuntu PPA tárolóihoz hasonlóan a közösség saját csomagjaihoz enged hozzáférni.

emerge layman

Ezután töltsük le, és vegyük fel az új overlay tárolót a rendszerbe:

layman -f --overlays http://gitorious.org/gentoo-ubuntu-one/gentoo-ubuntu-one/blobs/raw/master/gentoo-ubuntu-one.xml --add gentoo-ubuntu-one

Ha ezzel megvagyunk és nem kaptunk hibát közben, akkor jöhet a következő csomagok KEYWORDS-be ( /etc/portage/package.keywords ) való felvétele:

dev-libs/protobuf dev-python/configglue dev-python/python-oauth gnome-extra/ubuntuone-client net-misc/ubuntuone-storage-protocol

A tárolót frissíteni a következő paranccsal tudjuk:

layman -s gentoo-ubuntu-one

A tényleges forgatás előtt ne felejtsük el felvenni az /etc/make.conf végére a
source /usr/local/portage/layman/make.conf

sort, ha még nem szerepel benne.

Ezután már nincs más dolgunk, mint telepíteni a kívánt programot a függőségeivel:

emerge ubuntuone-client

A sikeres telepítés után célszerű újraindítani a nautilust a patchek érvénybe lépése miatt, ugyanis a kliens integrálódik a felületébe.

Végül az indításához nincs más dolgunk, mint az Alkalmazások > Kellékek > Ubuntu One ikonra kattintani és bejelentkezni a már meglévő ubuntu one hozzáférésünkkel hogy elérjük a saját, vagy mások által megosztott tartalmakat a gentoo rendszerünkben is.

Share this Post