Xperia Ray ICS 4.0.4 hivatalos frissítés

Végre a Sony kiadta a sokak által várt hibajavításokkal teli és új android verzión alapuló Sony Ericcson Xperia Ray hivatalos, gyártói android 4.0.4 ICS frissítését.

A 4.0.3 -as verzió után sok hír keringett, de a pletyka ma beigazolódott, lefrissült a készülékem.

Friss: 2012.08.21 -től  elérhető a 4.1.B.0.587 -es build a PC Companionon keresztül.

  • javított akku idő
  • sebesség növekedés

A frissítés itt is maximum 5 percet vett igénybe.

Az adataim és beállításaim most is megmaradtak.

Már megint abba a hibába estem, hogy meg kellett tanulnom "JÓL" nyomni a gombokat, ugyan is a frissítésnél hogy a telepítőkészletet a PC Companion felmásolhassa a készülékre, usb flashdownload -ba (zöld leddel világít) kell léptetni. Ezt a leírás szerint kikapcsolt készüléknél futó companion mellett, a hangerő le gombot nyomva tartva kell az usb kábelt a készülékbe dugni.

Nekem elsőre flashbootba lépett (kék leddel világít), így párszor próbálkoznom kellett, mire a megfelelő módba kapcsolt és el tudta kezdeni felmásolni a készülékre a frissítést.

Ezt a kis kitérőt leszámítva, miután elindult, optimalizálta a már telepített programokat pár perc alatt, és elindulva működött minden tovább mint frissítés előtt.

Bizakodva várom a hiba mentes működést.

Hozzászólások

Szia!

Tegnap frissítettem egy Xperia rayt 4.0.4-re. A következő problémák jelentkeztek:
1. Az eddig tökéletesen működő wifi most már nem tud kapcsolódni. (wifin channelt és nevet is változtattam, előző verzióval ment)
2. Mikor lezárom a telefont felvillan és úgy marad, majd újbóli billzárra teszi billzárba magát.

A második a legkisebb baj, de az első nagyon aggasztó.
Valami megoldást nem tudna javasolni?

Üdvözlettel:
Kironius

Szia!

Egyik féle hiba sem jelentkezett nálam 4.0.4-nél sem.

Szia!

Én ma frissítettem a Ray telefonomat a 404-es verzióra, azóta nem tudok vele wifi-vel kapcsolódni a pc-m hez. A PC ip címét keresi folyamatosan a telefon de nem kapcsolódik. Talán tudtok rá valami jó megoldást.

Flóri

Most a hétvégén több router wifi hálózatához is csatlakoztam a 4.0.4-es telefonnal. Egyik alkalommal sem történt kapcsolódási probléma.
A pchez való kapcsolódást akár gép oldali tűzfal is blokkolhatja.

Szia!

Engem személy szerint a kamera lebutítása ért a legérzékenyebben.
Valami ötlet ennek az orvosolására?

Évi

Szia!

Nézd végig ezeket, hátha találsz számodra tetsző alkalmazást.
http://www.hongkiat.com/blog/top-20-android-photography-apps/

Sajnos nekem is problémás. Az SPB shell 3D -t használom és ha böngészőböl kilépek várni kell hogy betötse! Sokszor lefagy és lassú lesz.A régebbi verziónál ezt nem csinálta. Főleg a telefon és kapcsolatok ami lassú és hívásnál lefagy. Telefonon minden tiszta.

Kedves Vass Károly!
Azért szólok hozzá, mert lehet hogy van megoldás de lehet, hogy marad az a szlogen, hogy az okos-telefonok mindenre jók csak telefonálásra nem. Az egyenlőre nem állítom, hogy az Xperia és köztük a Ray problémája, de lehet, hogy az Android sem tanult meg még tökéletesen programozni okos-telefonra. Mindenesetre sok készüléknél más problémák adódnak ill. adódhatnak. De nézzük a konkrétumot. Frissítettem az Xperia Ray telefonomat 4.04 Androidra. Ezek után minden jobbnak tűnt először, nem volt sem WIFI sem egyéb fent leírt problémám. De jött a fekete leves. Szerintem senki nem tesztelte még a hívás dolgokat. De véleményem szerint ez komoly gond. Ha például engem hívnak, vagy Én hívok sokszor a kijelző lezárol, elfeketedik. Ezzel még takarékossági okokból nem lenne baj, a súlyos probléma az, ha a hívó (Én esetemben fogadó), vagy hívott (Én esetemben hívő) fél nem rakja le a beszélgetés után a telefont (nem szakítja meg a vonalat, természetesen nem hívás elutasítás esetén, hanem beszélgetés után) akkor az Xperia nem tud felébredni a készenléti módból, csak akkor ha kb. 30-50 másodpercig nyomjuk a bekapcsoló gombot. Érdemes ezt tesztelni Android 4 verzió frissítés után. Azt nem tudom, hogy az operációs rendszer hibája, vagy a Sony nem tökéletesítette hozzá a drivert (ami a rom-ba is beépül). Az pedig elég furcsa, ha mondani kell a beszélgetés közben, hogy Ön szakítsa meg a beszélgetést, mert Én vakon tapogatózok és jó esetben a bekapcsoló gombbal talán felélesztem a képernyőt.
Teszteljétek egy másik telefonnal ezt. Ha hívnak vegyétek fel, tegyétek a fületekhez, vagy ha Ti hívtok a hívás fogadás után tegyétek szintén a fületekhez. És utána nézzétek meg a problémát. Lehet, hogy a korábbi gyári Androidnál (2.3.4 Gingerbread) nem volt ilyen, erre nem emlékszem, de a frissítés után ez előjön. A Sony is csak felvette a problémát. No már a további probléma, hogy az operációs rendszert hivatalosan nem tudod visszaállítani. A készülékem nem rootolt, SIM független gyári garanciás. De véleményem szerint most már szükséges lenne egy okos-telefonhoz is gyári telepítő recovery-t adni, mert rengeteg ügyfél szívhat, illetve csak szofter visszaállítás címén viheti szervizbe, ha hivatalosan akar eljárni. Szerviz pedig csak Budapesten van és Vidékről már ez komoly költségekbe is kerülhet.
VerZoli
UI. Várom véleményeteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hiába csinálom a leírás alapján a csatlakoztatást, nem akarja elkezdeni a telepítést. Mi lehet a gond?

Üdv!
Nekem másodszori telepítésre, és többszöri újraindításra már szinte tökéletesen fut a program, az egyetlen amit nem találok, hogy alkalmazástelepítéskor a főképernyőre is kirakja az alakalmazás ikonját. Ezt ki lehet kapcsolni valahol?
Ja igen, nekem teljesen kipucolta a telefonom, persze kivéve az sd kártyát, és mintha másodikra gyorsabb lenne.

Üdv!
Én tegnap frissítettem 2.3.4 ről 4.0.4 re és nagyon boldog voltam mert minden zökkenő mentesen ment, és nem véltem még rajta komolyabb hibát, de a minap azt vettem észre hogy már nem olyan gördülékeny a képelforgatás illetve a képernyő zárolásnál is éltünt a CTR Animáció és nem értem miért? :( nálatok is? Vagy van rá megoldás?

@verzoli:
Frissítettem az androidot a telefonomon, és hogy biztos legyek a dolgomban egy ismerősömet is megkértem ugyanerre. Mind a két telefon ray, ezek után tesztelgettünk minden funkciót, beleértve hívás, hívásfogadás..
Egy régi androidos probléma, hogy ha le akarod tenni "tapogatni" KELL a touch padot.
Nem volt probléma vele, 2-3 másodperc alatt megjelent a kép, le tudtam tenni.

2 problémám volt (van)
1.) A fordított "igen/nem" elhelyezés..
Régebben (android 1.6, 2.1, 2.3) az Ok, Igen, Elfogad stb gombok bal, míg az elutasító parancsgombok a jobb oldalon foglaltak helyet. Ez most szépen megcserélődött, nem kis fejfájást okozva nekem. Sokszor a jól megszokott bal oldali gombra nyomok, és nem történik aminek kellene..
2.) Kamera
A jól működő programok elrontása "sebességnövelés" címen szerintem oltári nagy katasztrófa..

Remélhetőleg kijavítanak mindent.

Hello!

Lefrissítettem a telóm az új androidra de nekem valahogy lassabb es nem is tetszik annyira, szerintem sokkal rosszabb lett! a progikat lassabban tölti be NEKEM NEM TETSZIK!
A kerdesem az lenne vissza lehet állítani a regit es ha lehet hogyan!
Köszi
Szaszi

Sziasztok!
Én Xperia Sola-ra tettem fel.
A telefon sokkal lassabban megy, már a főoldalon is akadozva lehet lapozgatni, a telefonálás funkciója egyszerűen katasztrófa. A telefon látványosan lelassult, kisebb játékoknál a képfrissítés és a hang is szaggat. Az elforgatás ra kb 2 másodpercet kell várni!
Még facebook sincs a telefonon így is lassú...
Nem tudom mi lehet a probléma pedig feltelepítés előtt alaphelyzetbe raktam a telefont.
Garis 1 hónapja vettem nincs rootolva. Szerintetek lesz hamarosan javított verzió?
Nekem nagyon nem jött be.
Szervízbe visszateszik rá a régi 2.3 as androidot ha beviszem?

Szervusztok ismét!

Bevittem a Sony sola telefonomat ma a Sony szervízbe. Újpestre IV kerületbe.
Közölték hogy tudnak az új ICS hibáiról, rengetegen hoznak be a napokban kiadott frissítéssel update-elt telefont. Visszateszik rá a 2.3.7 es androidot.
Korrektek voltak. 1-2 nap és kész.
Tehát xperia sola ra senki ne tegye fel várjatok még!

Üdv!

Ez a frissítés nálam is a Wifi problémát okozta 2 telefonon is, ugyanis az elsőt kicserélték rögtön újra, a második most szervízben van, hogy visszategyék rá a 2.3-as Androidot.
Felismerte a Wifi-t, kapcsolódott is, legalább 2 másodpercre, aztán ledobta.
Ez az eredeti verzióval tökéletesen működött.

Helló!

Annyi lenne a gondom, hogy 1-2 hete feltettem a 4.1.B.0.587 frissítést és azóta nem tudom ill. nem tudja magát a telefon beregisztrálni magát a Sony oldalára... mindig a "Regisztrációs hiba. Próbálja meg újra később." szöveget kapom!
A "Gyári adatok visszaállítása" után is ugyan ez a szitu...
Az az érdekes, hogy vásárláskor... és utána is jó párszor reggeltem már, hiba nélkül!...

Köszi!