Xperia Ray ICS 4.0.3 hivatalos frissítés

Megérkezett a Sony Ericcson Xperia Ray hivatalos, gyártói android 4.0.3 ICS frissítése a készülékemre.

A frissítés gördülékenyen ment, kb 5 perc alatt le is zajlott. Az adataim és beállításaim megmaradtak, mostanáig nem érzékeltem olyan lassulást, amiket a fórumok írtak. Pár apró hiányosságot észrevettem, ilyen a képernyőkép készítés eltűnése a kikapcsoló menüből. Próbáltam a fórumon írt kikapcsoló nyomva tartása+hangerő le kombinációval, de nem akart képernyőképet csinálni. A másik hasonló hiba, hogy a VPN kapcsolatot -ami gond nélkül felépült- le szeretném bontani, akkor hiába tappintgatok a kapcsolatra, nem szakítja meg csak ha a hálózati 3G/Wifi -t is megszakítom alatta. A VPN kapcsolat beállításával egy magasabb biztonsági szint lép életbe, és letiltja a készülék gyengébb feloldási képességeit; "Nincs", "Csúsztatás", "Arcalapú feloldás". A VPN kapcsolat törlésével újra elérhetővé válnak ezek a feloldási lehetőségek is. Röpke pár óra használat után az élmény még pozitív. Ha minden igaz, akkor ősz vége felé várható majd egy hivatalos 4.0.4 frissítés is. Úgylegyen :-)   Update1: Egy kisebb bosszantó hibát találtam: A csengetés hangereje minimumom is ordít nálam. :-( Update2: Ha a csúsztatás képernyő feloldást választom, ott a régi verzióban a feloldás mellett a némítás lehetősége volt. Itt lecserélték fényképező bekapcsolásra. Szerintem hasznosabb volt a gyorsnémítás. Update3: Megy a képernyőkép készítés, csak "jól" kell nyomni a kombinációt. Bele kell tanulni, na. :-)

Hozzászólások

Szervusz!
Tök jó a leírás, én is szerettem volna lefrissíteni a Ray-met 2.3.4-ről, de a Sony PC Companion azt írja ki, hogy a legfrissebb szoftvert használom, akárcsak a Telefonban lévő frissítő.
Nincs valami titkos trükk ami miatt nem működik nekem? Gyári független a telefon.

Köszi: Gergő

Szia!

A titok abban rejlik, hogy a Sony PC Companion programja jelezte, hogy elérhető a hivatalos frissítés.

A hivatalos frissítést a http://talk.sonymobile.com/message/178141#178141 oldalon található SI -jű készülékek már megkapták, a HU régiókódúak még nem biztos. Az én készülékem GSM boltban lett vásárolva függetlenül és Lett országkódú. Így az oda kiadott frissítés már megérkezett a készülékemre és tudtam frissíteni rá a PC Companion programon keresztül.

A blogban leírt hibákon kívül más még nem jött elő azóta.

Szia!

Szerencsére annyira nem is sürgős lefrissítenem, így is megfelel, de a linken lévő SI számoknál nem találom az enyémet. Ugye az enyém HU régiókódú, de a szám a következő: SI 1252-4363.5 az aki mögött nincs ott a .5. A hangerőprobléma amúgy elég nagy gond tudna lenni... A kinézete szép maradt az új droiddal? Valamint még annyi, hogy az első képen lévő HTC szerű időjárás és óra honnan van, valamint középen az az aksis ramos widget az mi? Nagyon bejönnek, de a marketen még nem találtam ilyet.

Köszi az infókat.

Szia!

A Sony kb 3-5 naponta szokta frissíteni a listáját, vagy ahogy a hasukra ütnek. gondolom majd kiküldik idővel az összesre.
A kinézettel nekem nincs bajom, nem nagyon változott semmi.
Az óra applet: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anddoes.fancywidgets
Aksis ramos: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electricsheep.asi

Köszönöm szépen. Rengeteg időt megspóroltál nekem. Az akkuüzemidő gondolom nem csökkent nálad az új droiddal. Valamint még pár kérdés:
lehet vezetéknév-keresztnév szerint rendezni a névjegyzéket?
minden hangerőn ugyanúgy "üvölt" a telefon csengőhangja?

Köszi

Szia!

Az akku időben nem tapasztaltam változást.
A név rendezés megy.
Hangosítva hangosabb lesz a csörgés, de nekem minimumon is hangosabb mint régen volt.

Köszönöm a segítséget, akkor nyugodt szívvel lefrissíthetem, ha a SonyEricson lehetőséget ad rá. A csengőhangnál akkor nem az a gond, hogy nem lehet szabályozni, hanem minden kicsit hangosabb. Ezzel is meg tudok majd birkózni azt hiszem.

Mégegyszer köszi: Gergő

Szervusz!
Nekem is megvan az ICS, így gondoltam megosztom veled és az olvasóiddal a tapasztalataimat. A csengőhang tényleg hangosabb lett, de ezt meg lehet kerülni az xLOUD kikapcsolásával a beállítások/hangok menü alatt.
Egy pár pro és kontra:
pro:
-a home gomb hosszú megnyomásával egy remek multitask kezelő, kiemelve hogy bezárhatóak az alkalmazások.
- a telefon sebesebb lett egy picit és (szerintem) a felhasználói beállítások is felhasználóbarátabbak.
kontra: nem fogadott hívásnál lezárt képernyőnél villogott alul egy led a home gomb körül. Most nem...
- néha megröccen és megmagyarázhatatlan módon leáll a kezdő képernyő
- a beépített böngésző beépített videótartalmakkal nehezen boldogul, vagy inkább sehogy. Ez igaz a dolphinra és az operára is. Külön kell a flash playert leszedni a marketből...
- A böngésző remekül szinkronizálja magát az asztali chrome böngészővel, csak a mentett jelszavakat nem.
- Képernyőzár esetén a dátumot így írja: V május 20. (mi az a v)
- most jön a legjobb: a névjegyzékbe integrálja a facebook, google stb adatokat, de nem lehet rávenni, hogy a képeket hívóképnek tegye be. Nekem az éjjel minden ismerősömnek leszedte az összes képét a telefonra, de nem állította be...
-Az e-mail kliens beállíttatja veled a szinkronizálandó fiókot, akkor le is szinkronizálja, de utána hibás jelszóra hivatkozva nem hajlandó. A Gmail működik.
- A Picassa képeidet nem szinkronizálja.

A fent leírt hibajelenségek lehetnek persze felhasználói hibák, ezeket egy újratelepítéssel letesztelem.

A nem fogadott hívásoknál nekem ugyan úgy kéken villog a home gomb.
A kezdő képernyőt nem figyeltem ennyire, ha maszatolom, akkor megy.
A flash playert alapból feltettem, így nem volt gondom a videó tartalmakkal.
A chromeba mentett jelszavaimat átvitte, ezt egy új fórum regisztrációmmal ki is próbáltam.
A képernyőzárnál a V május 20. ban a V vasárnapot jelent :-)
Nekem csak google adataim vannak, de azok ugyan úgy működtek már 1.5-ös androidban is és én elvárom hogy ha a kapcsolathoz tartozik kép, akkor azt is jelenítse meg nekem.
E-mail kliensnek a kezdetektől (1.5) k-9 mail-t használok, nincs meglepetés.
Picasa képeket nem néztem hogy szinkronizál-e, de ha fotózok valamit, azt egyből feltölti picasára.

A companionnal csináltam egy rendszerjavítást, ami kiküszöbölt egy csomó hibát, köztük a megröccenést és az hibaüzenetek kiírását és az összeomolgatást is. A lezárt állapotban jelzést megoldottam ezzel a programmal:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rageconsulting.android...
erre jó az android nem? :)
A jelszavakat nekem nem vitte át, sőőőt az asztali chrome böngészőből is volt ahol törölte. Pedig itt nem bénázhattam el túl sok mindent. A kontaktok képeinél nem tudom mi lehet a baj, egyszerűen semmilyen beállítással nem megy.
A picassa helyrejött.
Most az történt hogy egy 12 perces youtube videó megnézése 10%-ot szívott le az akkuból... Persze letöltöttem valami kalibráló programot. Feltöltött állapotban engedte bekapcsolni a kalibrálást, kérte az újraindítást és máris 95% ról fogadott. Na akkor töltő föl 100-ig megint kalibrál megint újraindít most meg ugye várom, hogy lemerüljön... Eddig 1 óra wifi 40 perc beszélgetés 14-15 óra készenlét és 76% a wifi és a mobilet többnyire ki is van kapcsolva persze.

Szia!
Nekem rengeteg "problémám"van a készülékemmel.
1.Nem engedi rátenni a legújabb szoftvert,azt írja nem lehetséges...
2.Valamilyen okból kifolyólag sokszor csak világító képernyő van,se kép se hang...(percekig nyomkodni kell a bekapcs.gombot,mire megjelenik a feloldó.(hívás közben elég ciki a másiknak szólni,hogy tegye le mert én nem tudom,nincs kép.)
3.Az akksi nagyon hamar lemerűl(mióta jelentkeztek a problémák)
4.Sokszor magától elkezd világítani,felmelegedni(töltés nélkül).
5.Kétszer volt szervízbe a készülék és semmit se csináltak.Legutobb azt javasolták,hogy töröljem a go launchert és az sms prot,mert azok veszélyes programok(permission dog-ot tették rá).Hát én így cselekedtem és semmi változást nem vettem észre.
Tudsz valamit javasolni?
(persze jövő7en viszem szervízbe újra,mert frissíteni valahogy jó lenne...)

Szia!

Ez inkább a készülék fizikai hibájának tűnik, mintsem szoftveresnek.
A szerviz jó ötlet.
Már megjelent a 4.0.4, lehet érdemes azzal is megpróbálni, hátha.

De a szervizbe csak kifogásokat találnak ki,semmit sem javítanak rajta.
Ilyenkor mit lehetne tenni?
Semmi féle frissítést nem enged a készülék...

Az előkészítésnél tovább nem enged sajnos :(

Hali!

Nekem olyan problémám lenne, hogy a PC Companion azt írja, hogy a Ray-em naprakész. Viszont a belinkelt oldalon az SI száma már szerepel 31. e óta. Mi lehet a baj? A régió kód miatt lehetséges? Vagy az közrejátszik, hogy Vodafone függő a készülék?

Kedves Vass Károly!
Azért szólok hozzá, mert lehet hogy van megoldás de lehet, hogy marad az a szlogen, hogy az okos-telefonok mindenre jók csak telefonálásra nem. Az egyenlőre nem állítom, hogy az Xperia és köztük a Ray problémája, de lehet, hogy az Android sem tanult meg még tökéletesen programozni okos-telefonra. Mindenesetre sok készüléknél más problémák adódnak ill. adódhatnak. De nézzük a konkrétumot. Frissítettem az Xperia Ray telefonomat 4.04 Androidra. Ezek után minden jobbnak tűnt először, nem volt sem WIFI sem egyéb fent leírt problémám. De jött a fekete leves. Szerintem senki nem tesztelte még a hívás dolgokat. De véleményem szerint ez komoly gond. Ha például engem hívnak, vagy Én hívok sokszor a kijelző lezárol, elfeketedik. Ezzel még takarákossági okokból nem lenne baj, a súlyos probléma az, ha a hívó (Én esetemben fogadó), vagy hívott (Én esetemben hívő) fél nem rakja le a beszélgetés után a telefont (nem szakítja meg a vonalat, természetesen nem hívás elutasítás esetén, hanem beszélgetés után) akkor az Xperia nem tud felébredni a készenléti módból, csak akkor ha kb. 30-50 másodpercig nyomjuk a bekapcsoló gombot. Érdemes ezt tesztelni Android 4 verzió frissítés után. Azt nem tudom, hogy az operációs rendszer hibája, vagy a Sony nem tökéletesítette hozzá a drivert (ami a rom-ba is beépül). Az pedig elég furcs, ha mondani kell a besdzélgetés közben, hogy Ön szakítsa meg a beszélgetést, merz Én vakon tapogatózok és jó esetben a bekapcsoló gombbal talán felélesztem a képernyőt.
Teszteljétek egy másik telefonnal ezt. Ha hívnak vegyétek fel, tegyétek a fületekhez, vagy ha Ti hívtok a hívás fogadás után tegyétek szintén a fületekhez. És utána nézzétek meg a problémát. Lehet, hogy a korábbbi gyári Androidnál (2.3.4 Gingerbread) nem volt ilyen, erre nem emlékszem, de a frissítés után ez előjön. A Sony is csak felvette a problémát. No már a további probléma, hogy az operációs rendszert hivatalosan nem tudod visszaállítani. A készülékem nem rootolt, SIM független gyári garanciás. De véleményem szerint most már szükséges lenne egy okos-telefonhoz is gyári telepítő recovery-t adni, mert rengeteg ügyfél szívhat, illetve csak szofter visszaállítás címén viheti szervizbe, ha hivatalosan akar eljárni. Szerviz pedig csak Budapesten van és Vidékről már ez komoly költségekbe is kerülhet.
VerZoli
UI. Várom véleményeteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hali!

Néhány napja vettem egy Ray-t! Eddig egyetlen nagy problémám van, ami nem más mint az aksi üzemórája! Átlagban másfél maximum 2 napot bír ha nem használok rajta komolyabb alkalmazásokat!
Mitől lehet ez?

Sziasztok!

Nemrég frissítettem az Xperia Arc s telefonomon az Android rendszert 4.0.4 re .Már a hiba a gyári Androiddal is jelen volt! Telefonálás közben ha headset el beszélek hallom a hangot mintha a képernyőt nyomogatnám és egyszercsak bontja a vonalat.Mindha feloldaná a képernyőt és a zsebemben elnyomkodnám a készüléket.Roppant idegesítő mert többször is előfordúlt,hogy magyarázkodnom kellett ,hogy miért rakom le!A haveromnak Xperia mini pro ja van és szintén ez a gondja.Az ő Androidja még a gyári! Mindezen felül még más hibát nem tapasztaltam az Arc s en de ha jelenkezik megosztanám veletek ha lehet.Köszönöm és ha tudnátok erre valamiféle megoldást az nagyon hasznos volna a számomra és köszönöm előre is a hozzászólásotokat!

Hello! Szeretném megkérdezni a telefonon lévő óra/időjárás/aku widgetnek mi a neve?:D

Es a tobbi telefonra, amelyikre nem erkezett meg az software, azokra mikorra varhato?

Udv, a problemam hasonlo egy elozo hozzaszolohoz, a PC companion azt irja,hogy a Ray-em naprakesz.Pedig meg a gyari, Ginger van rajta.
Hogyan orvosoljam?:(
kosoznom!

Szia!
Olvasom itt a hibákat, nos az van nekem is.
Igaz nekem Arc S-em van,még a 2.3.4 van rajta így vettem 2hónapja a Pannonnál.
1 hete van szervizben a következő hibáért:
- néha gondolt egyet és nem jelezte a nem fogadott hívásokat, sms-eket az oldalán a villogó led. Írom ha gondolt egyet mert néha jelezte!?
- hívás közben nekem is elfeketedett a kijelző és nem reagált semmire csak némi idő után a bekapcsoló gombra, akkor is már billentyű záron volt.
-fenn volt rajta az igo primo, a belváros közepén nem talált gps jelet percekig ha pedig talált akkor 8-10 percenként "elvesztette" közölte, hogy a gps jel megszűnt nem "beszélt" és a pozíciómat halványabban mutatta,10-20 másodperc múlva navigált tovább mintha mi sem történt volna.

Ahogy itt olvasom a szendvics sem jobb pedig úgy adtam be a szervibe (mert a telefon nekem is a 2.3.4-et találta a legfrissebbnek a neten), hogy azzal kérem vissza.
Lehet hiba volt!

Sziasztok!
Kaptam 1 sms-t, amit szeretnék valakinek továbbítani.
Sajnos olyan app-eket találtam, amik az ez után bejövőket továbbítják.
Biztos van ilyen funkció.
Légyszi segítsetek...
Köszi,
K.