DNS-323 NAS Linux (Fun-Plug) install

Szóval aki rendelkezik egy ilyen kecses kis hálózati eszközzel és imádja a Linux-ot annak itt egy kis kiegészítés.Telepítsünk Linuxot erre a kis remek eszközre. Mivel a LinkSys NAS eszközeit is meg lehet berhelni hogy linux fusson rajta így a DLink-is megadta ezt a lehetőséget nekünk :D ..!

Először is töltsük le azt a két file-t amire szükségünk lesz. fun_plug fun_plug.tgz Nos ha ezek megvannak akkor nincs más dolgunk mint hogy az eszközünkben lévő Winyóra felmásoljuk ezt a két file-t a Volume_1 -es mappánkba. Ha megtörtént akkor az admin felületünkön indítsuk újra az eszközt. Az újraindítás után már aktív is a kis linux distrónk. Jelentkezzünk be telneten,ha sikerült akkor adjunk neki root jelszót.
passwd
Érdemes az admin felülettel megegyezőt megadni a kavarodás elkerülése érdekében. Ezek után hozzuk létre a root mappáját
mkdir -p /ffp/home/root/
Ezzel meg is vagyunk. Jelentkezzünk be.
login
Aktiváljuk be az SSH elérésünket.
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
sh /ffp/start/sshd.sh start
Ha megvan akkor teszteljük hogy működik e.!!!!Ha működik akkor vegyük el a telnettől az indulás jogát.
chmod -x /ffp/start/telnetd.sh
Nos így már elérhető a kis NAS ssh-val.Most telepítsük fel a csomagjainkat ami a megfelelő működéshez kell.
cd /mnt/HD_a2
rsync -av inreto.de::dns323/fun-plug/0.5/packages .
((igen a pont is kell a végére)) Most szépen elkezdi letölteni a csomagokat várjuk meg míg letölt mindent kb 470Megát fog letölteni. Ha letöltött mindent akkor lépjünk be a mappába, és telepítsünk fel mindent.
cd packages
   
funpkg -i *.tgz
Nos ha mindent feltelepítettünk akkor indítsuk ujra az eszközünket.És innentől már csak a képzeletünkre van bízva milyen szolgáltatásokat szeretnénk használni