Branko blogja

Ubuntu 8.04 LTS és Zimbra Open Source Mail szerver telepítés.

Sziasztok! Elég rég postoltam az oldalra de ami késik nem múlik. Most egy mail szervert hoztam nektek ami egyre jobban terjed a linux válágaban és ő a ZIMBRA. Nagyon sokat foglalkoztam ezzel a levelezőszerverrel az utóbbi időben és meg kell mondjam nagyon meg vagyok elégedve. Rengeteg funkcionalitással rendelkező email kiszolgálóról van szó, csak hogy néhányat említsek:online dokumentumszerkesztés, naptárak, jegyzetek, mobil szinkronizáció stb.

DNS-323 NAS Torrent+rutorrent és Webszerver (lighttpd) telepítése.

Nos az előző blog bejegyzésemben bemutattam hogyan tudunk a NAS eszközünkre Linux-ot telepíteni. Most rtorrent-et + rutorrent webfelületet és webszervert (lighttpd) fogunk telepíteni mert kicsi az erőforrás igénye és igen megbízható.(és mert mindenki szeret torrentezni :D ) Jelentkezzünk be ssh-n , majd lépjünk be a packages mappába.
cd /mnt/HD_a2/packages/

OSC Inventory Server install Ubuntu 8.04 LTS

Ebben a leírásban az OCS Inventory -t telepítését fogom bemutatni nektek. Mire is jó ??? Hát arra hogy élő leltárat készítsünk a hálózatunkban lévő gépekről. Maga program áll egy Szerver és Kliens kombinációból. Valójában minden hasznos információt megkapunk kliens-ről ami számunkra fontos lehet, pl: milyen eszközök vannak a kliens gépen milyen programok vannak rá telepítve stb.....