Mobiltárca teszt

Cvk/ augusztus 11, 2013/ mobil

Fizetés mobillal? IGEN!

Már egy hónapja veszek részt a mobiltárca tesztjében, és idáig csak kevés rossz tapasztalatom keletkezett.

https://www.youtube.com/v/XxFZl2T6Otw

De mi is az a mobiltárca?

A mobiltárca az NFC (near field communication), azaz közeli, érintés nélküli rádiófrekvenciás kommunikáción (RFID) alapuló szolgáltatás. Az NFC technológiát a készülék SIM kártyájára telepítik, a tulajdonos bankkártyáinak adatait itt biztonságosan lehet tárolni a megfelelő alkalmazások segítségével. Fizetéskor nem szükséges ezekből az adatokból egyet sem megadni, hanem elég a terminálok előtt elhúzni a készüléket az egyszerű díjfizetés érdekében.

mobiltarca

Röviden a jó tapasztalatok összegezve:

Amikor fizetni kell csak előszedtem a telefont, hozzáérintettem a PayPass POS terminálhoz és kész is a tranzakció. Nagyon kényelmes.

Röviden a rossz tapasztalatok összegezve:

Az egyik élelmiszerboltban nem ismerte fel a mobilt, elutasította a tranzakciót.

Másik alkalommal a mobil alkalmazás nem tudott ismeretlen hiba miatt elindulni. Persze szólt, hogy jelezzem az ügyfélszolgálaton, de közvetlen elérést nem írtak ki amin értesíthettem volna egyből. Keresni kapcsolatot meg majd mire hazaér az ember, 5x elfelejti.Esetleg egy szolgáltatás státusz jelzés sem ártana hogy tudjam, ne is próbáljak “most” fizetni a telefonnal, mert karbantartanak.

Plusz egy ötlet:

Eléggé zavaró számomra, hogy fizetés előtt fel kell oldani a mobil alkalmazást jelszóval a használatoz, és ez általában már csak a kasszánál, a sorban állva jut eszembe. Ilyenkor persze be kell írnom az általam választott jelszót a telefonba amit láthat kamera, vagy a mögöttem sorban álló.  Tudom, jutna eszembe, amikor bemegyek a boltba, de a vásárlásnál kerül csak elő a telefon amikor már használni kéne.

Összegezve:

Nagyon kényelmes fizetési mód és leszámítva a pár szolgáltatás kiesést egyszerű, gyors és könnyű fizetést tesz lehetővé.

Share this Post