Sony Ericcson Xperia Ray – új telefon

Cvk/ március 28, 2012/ android, mobil

Viszlát régi készülék!

Lassan 2 hónapja lesz, hogy két év után leváltottam az első androidos telefonomat a Huawei U8220 T-mobile Pulse-t.

A váltás már időszerűvé vált, hiszen nagyon jó tapasztalatokat szeresztem a kis tudású készülékkel aminek sikerült megkedveltetnie velem az android rendszert a telefonon, de eljárt felette az idő; gyenge, belépő szintű volt. 2 évvel ezelőtt amikor elkezdtem ismerkedni a számomra új rendszerrel, még 1.5-ös verzió volt elérhető, de nem sokkal utána megérkezette a hivatalos 2.1-es rendszer frissítése is.

Új készülék keresése

Ahogyan azt egy korábbi írásomban kifejtettem, a mobil szolgáltatómtól nagyon kedvezőtlen ajánlatot kaptam az előfizetés megtartása melletti készülékcseréhez, így az új mobiltelefont egy GSM boltban vásároltam meg szolgáltató-függettlenül és hűségidő nélkül 10 000Ft -al drágábban, mint ha azt a szolgáltatónál vettem volna függően és 2 év hűségidővel. Nekem ennyit megért, ugyanis az új telefon kiválasztási időszakában sokat bosszankodtam a szolgáltató adta magas árakon.

Sony Ericcson Xperia Ray (ST18i Urishi)

Kézhez vétel után a dobozban a gyári tartozékokat találtam.

A Pulse-n használt google fiókom megadása után a régi beállításaim nagy része, a neten tárolt címjegyzék és minden beállításom leszinkronizálódott pár percen belül.

Az első benyomás a Pulse után az volt, hogy minden gördülékenyen működik, nincs akadás, nincs memória hiány miatt lassú telefon felvétel, vagy éppen várakozás egy program indulására, bezáródására.

Az üzemidőt tekintve a Ray 2 napot kibír nagyobb akkumulátor terheléssel:

  • bekapcsolt 3g+, wifi, folyamatos szinkronizációk – a Pulsehoz képest, ami csak
  • 2g mód, wifi bekapcsolása csak router közelében, szinkronizáció tiltása és kézi indítása -ezzel együtt egy napot jó ha kibírt.

Az általam még a régi készüléken használt alkalmazásokra mivel több memória jut -egyáltalán jut-, így folyamatosabbnak tűnnek.

Ezen már olyan játékokat is tudtam indítani, ami a régivel el sem indult, pl fruit ninja.

Kiegészítőként még vettem hozzá AT Professional – 6 rétegű Japán kijelző fóliát, valamint egy igen csak kényelmes fogást biztosító S-line szilikon tokot a lelkiismeret megnyugtatására hogy ha leesik, akkor nem törik ezer darabra, mert a tok összefogja.

Nem hiányzik semmi

A Pulse-t is elég sokáig, kb 2 hónapig használtam gyári rommal, de a kevés belső tárhely és a kevés memória miatt muszáj volt rootolnom és ezzel garanciát vesztenem. Cserébe kaptam a microsd kártyával tárhelyet, ahol elfértek a programjaim.

Így közel 2 hónap Ray használat után még nem alakult ki hiányérzet bennem, vagy egyáltalán bármi nemű késztetés, hogy rootoljak vagy lecseréljem a Sony gyári romját akár egy friss, Cyanogen által készítettre.

Még.

Összességében van egy használható, gyors és kényelmes telefonom, amin nincs mit “reszelni”, működik ahogyan elvárom, amiért erre a készülékre esett a választásom vásárláskor.

Amint majd úgy érzem, hogy a jelenlegi funkciók már nem elegendőek a számomra, így érdemes lesz körülnéznem az akkor elérhető romok között.

Addig is várom a néhány hét múlva megjelenő hivatalos, 4.0 ICS verziót a Sony Ericcson kiadásában, ahogyn azt még decemberben beharangozták hogy március vége-április elején várható az érkezése.

Share this Post